torstai 4. marraskuuta 2010

Viime aikojen kuulumisia ja tauolle

Melkein pari kuukautta on kulunut edellisestä kirjoituksesta. Sen jälkeen käytiin vielä yhdet agilitykisat Keminmaassa, jossa molemmat territ juoksivat kaksi rataa. Hurja varsinkin näytti koko kesän parasta osaamistaan. Oli käsissä, muttei tökkinyt yhtään! Eka rata alkoi tosi hyvin, mutta sitten Hurja tippui puomilta ja keskeytettiin rata sitten siihen. Moni muukin koira tippui samalta puomilta ja se olikin aika vinossa. Toiselta radalta tuloksena vitonen, joka johtui aivan turhasta kiellosta just ennen loppusuoraa. Nolla oli kyllä sillä radalla niin lähellä! Mutta kaikkein eniten lämmitti mieltä keinu, joka oli aivan täydellinen, vaikka meninkin pakkovalssille seuraavan hypyn taakse. Samaten kepit olivat huiput kesän vaikeuksien jälkeen. :) Tassu toimi ihan ok, mutta tuloksena 2 x vitonen (eka radalla muurin palikat ja toka radalla kielto). Kaikki tulokset on nyt vihdoin päivitetty tuonne terrien tuloslistaan.

Tämän jälkeen oli enää jäljellä yhdet ulkokauden treenit ja parit treenit Tassun kanssa Minnalla. Sitten alkoikin totaalitaukoilu agilitystä kuskin mammaloman takia. Tuntuu vähän oudolta kyllä ekaa kertaa ties kuinka moneen vuoteen olla ilman agia. Hurjaan tauko selvästi vaikuttaa negatiivisesti, vaikka kaikkea muuta puuhaa sille onkin ollut tarjolla. Agility vaan selvästi on se kaikken parhaiten henkisesti ja fyysisesti väsyttävä harrastus. Toivotaan, ettei sillä pää hajoa aivan täysin tässä seuraavien kuukausien aikana.

Toko kaivettiin naftaliinista tauon jälkeen. Intoa on vaan vähän liikaa, mikä näkyy esimerkiksi ruudussa. Hurja lähtee matkaan sata lasissa, ottaa pari metriä ennen valtavan tiikeriloikan ja laskeutuu kosketusalustalle kyllä ihan oikein, mutta kun vauhtia on vähän liikaa, niin se liukuu alustan kanssa ruudun ulkopuolelle ja sitten kääntyy muhun päin tyytyväinen ilme naamallaan. Ollaankin nyt tehty pelkkää kosketusalustaa lenkin yhteydessä ja alkaa jo näyttää ihan hyvältä. :) Nouto on hyvä sekä tasamaana, että hyppynoutona. Tai palautuksen tiiviyttä pitää hioa jonkun verran. Metallia en ole jaksanut kaivaa kaapista, mutta tuskin siinä on mitään sen ihmeempää. Tunnarissa oon piilotellut vaan omaa ja se on kyllä löytynyt ja palautettu ihan kivasti. Täytynee kaivaa vieraat kapulat varastosta ja kokeilla joku päivä, että miten niitten joukosta oma löytyy. Luoksetulon stopit sujuu hyvin ja Hurja erottaa seis ja maahan-käskyt hyvin. Kaukoissa ollaan taas otettu selvästi takapakkia siinä mielessä, että ilman takapalkkaa etäisyyttä ei voi olla yhtään. Mutta itse takapalkka on edistynyt huimasti! Hurja kestää jo hyvin sen, että heittää namin taakse ja keskittyy vaihtoihin hyvin. Etäisyys silloin voi olla parisen metriä. Tekniikka sillä on kaukoissa tosi hyvä, kunhan vaan saa sitä etäisyyttä kasvatettua riittävästi. Liikkeestä istuminen on edistynyt, mutta ei vieläkään pomminvarma (saattaa mennä maahan). Seuraamisessa ollaan otettu lähinnä muutamia askelia ja käännöksiä joka suuntaan, kun intoa on aivan liikaa.

Hakumetsäänkin ollaan päästy pari kertaa tosi tosi pitkästä aikaa. Ihmeen hyvin koirat muistaa pitkän tauon jälkeen, että mitä ollaan tekemässä! Eka treeneissä molemmilla terreillä oli neljä ukkoa. Tassu etsi ukot älyttömän hienosti (niin kuin aina) ja jaksoi hyvin pitkän treenin, kun kolmas ukko oli aika pitkään kadoksissa. Ilmaisu oli puolentoista vuoden tauon aikana itsekseen vahvistunut, eikä Tassun haukussa ollut enää mitään vikaa! Maalimiesten naamalle se tosin oli edelleen menossa, mutta kun se estettiin, niin keskittyi ilmaisuun hienosti. :) Hurja etsi myös neljä ukkoa, joista ekalla ja vikalla sai suorapalkan ja kahdella keskimmäisellä siltä vaadittiin yksi kunnollinen haukahdus ilmaisuksi. Hyvin olisi voinut haukuttaa joka ukolla, koska Hurja itsevarmuus oli kasvanut tauon aikana huomattavasti! Se risteili metsässä tosi itsenäisesti ja etsi ukkoja täysin ilman mun tukea.

Toisissa treeneissä oli koirille selvästi vaikeammat olosuhteet. Molemmilla oli kaksi ukkoa, mutta kummankaan työskentely ei ollut mitenkään sataprosenttista. Tassu varsinkin oli jotenkin tosi kyselevällä tuulella. Tai ekan ukon se haki tosi hyvin, mutta sitten lähti haahuilemaan ja kyseli multa vähän väliä, että tosiaanko vielä pitäisi tehdä töitä. Ilmaisu oli kuitenkin yhtä hyvä kuin viime kerralla. Hurja taas etsi lähes yhtä hyvin kuin viimeksi, mutta ilmaisun aloittamiseen meni vähän kauemmin. Hyvät haukut sieltä kuitenkin saatiin, joten kivat treenit oli kaiken kaikkiaan.

Nyt sitten blogikin jää luultavasti tauolle muutamaksi kuukaudeksi. Ellen nyt sitten innostu tokosta kirjoittelemaan tai ellei päästä hakuilemaan jossain vaiheessa. Muuten yritetään vaan pitää huolta Tassun kunnosta ja Hurjan pääkopasta. :)

Ei kommentteja: