keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Viime viikonlopun kisat

Kisat järjestettiin OKK:n toimesta Haukkiksella ja tuomarina oli Seppo Savikko. Kisasin lauantaina Tassun kanssa kaksi starttia ja Hurjan kanssa yhden ja sunnuntaina oli sama setti.

Lauantaina päälimmäisenä jäi mieleen tosi kummallinen päivä, kun molemmat koirat sinkoili tavoistaan poiketen ihan minne sattui! Perjantaina oltiin Minnalla treeneissä hetsattu Tassua lähdössä oikein kunnolla ja tein persjättöjä vähän joka väliin, jotta vauhti säilyisi valsseja paremmin. Noh, ehkä tästä johtuen Tassu varasti ekan startin lähdössä ihan ylitörkeästi. En olisi edes huomannut koko asiaa, ellei kentän laidalta olisi huudettu, että se lähti.. Radan alku oli kuitenkin sellainen suora, että ehdin vielä fyysisesti täysin hyvin mukaan ja nollalla mentiin keinulle asti, josta tuli vitonen, kun rata jatkui sivuun, enkä ollut kuitenkaan vielä ihan henkisesti mukana varmistamassa alastuloa. Sitten pari estettä eteenpäin ja puomin jälkeen Tassu hyppäsi kaikki mahdolliset esteet väärässä järjestyksessä tai väärin päin, joten painuttiin putken kautta loppusuoralle, jossa olikin hieno irtoaminen! Tää oli oikein hauska ja hyvän mielen rata tuloksesta huolimatta. :)

Seuraavassa startissa otin lähdön tarkemmin, mutta silti Tassu varasti heti, kun pääsin omalle paikalleni kakkosesteen taakse. Tää oli vähän sellainen kokeilurata, koska se sisälsi niiston, kaksi persjättöä ja yhden leikkauksen, siis täysin epätyypillisiä ohjauskuvioita Tassun kisaradalla. Treeneissähän nämä kaikki sujuvat ihan mainiosti, mutta jo eka persjättö sai Tassun menemään mun selän takaa väärälle esteelle ja toinen persjättö radan keskivaiheilla olisi kosahtanut myös. Näitä pitää siis harjoitella lisää, kun ne kuitenkin varmaan pitäisivät vauhdin valssia paremmin yllä koko radan ajan. Tassun saldo siis 2 x hyl.

Hurjan kanssa mentiin jälkimmäinen rata ja se kosahti kolmoshypylle, kun Hurja olikin ekstra irtoavalla tuulella ja hyppäsi kolmoshypyn sijasta väärän esteen ja suoritti vielä Aankin kaupan päälle. Eli se olisi pitänyt ottaa huomattavasti tiukemmin käsiin, mutta en osannut ennakoida tätä. Loppurata olikin täysin kontaktitreeniä ja ne kaikki olivatkin aivan loistavia hytkyineen kaikkineen.

Sunnuntaina halusin ottaa Tassun kanssa taas enemmän varman päälle ja varsinkin sen lähdön. Käytiin verkkaesteilläkin ja sielläkin Tassu varasti, samaten just ennen lähtöä ihan tasamaalla jätin istumaan ja varasti. Pääsin karjaisemaan sille kunnolla ja sitten varsinaisessa startissa se istuikin lähdössä kuin tatti. Mutta miinuksena, lähtö oli tosi epävarma ja mun stressi kostautui luultavasti sillä, että Tassu meni nelosesteen jälkeen haistelemaan maata lähelle aitaa ja oli tosi poissaoleva. Siitä ei tullut kuitenkaan kieltoa, mutta vitosesteellä se oli vielä muissa maailmoissa ja siitä kielto. Loppurata olikin jo ihan hyvä, paitsi putkesta putkeen radan loppuvaihella kaarros oli aika iso ja Tassu karkasi melkein renkaalle. Lopputulos oli kuitenkin vitonen + vaan 5,26 s. yliaikaa, joten nollalla aika olisi riittänyt ruhtinaallisesti ilman sitä haistelua.

Ennen viimeistä starttia tympäisi koko kisat aika kunnolla, mutta sitten rataantutustumisessa sain kasattua pään aika kunnolla ja radalle mentäessä oli harvinaisen rento fiilis. Ratapohja oli tosi sopiva Tassulle ja nyt se näyttikin taas ihan parasta osaamistaan. Lähtötilanne oli normaali, vauhti tuntui hyvältä, kaarrokset oli pieniä, kontaktit hyvät, mutta sitten se ei löytänytkään pimeää putkea, joka oli poikittain ihan melkein kentän reunassa kiinni siellä metsän puolella. Siitä tais tulla sitten kertaheitolla se kolme kieltoa ja hyl, mutta loppurata oli taas ihanan tuntuinen.

Hurjan kanssa mentiin taas se jälkimmäinen rata ja nyt olin jo varautunut sinkoiluun. Heti kakkosesteen jälkeen piti kääntyä tiukasti puomin alla menevään putkeen ja vaikka kuinka taas yritin kääntää, niin selän taaksehan se vilahti, mutta silti ihan oikein putkeen! Jatkettiin hyvää rataa, Aan kontakti hyvä, kepeille lähetys umpikulmaan hyvä, siitä renkaan kautta irtoaminen putkeen loistava, keinu hieno, mutta sitten mites kävikään sillä samalla pimeällä putkella. Samalla lailla Hurja juoksi siitä ohi toiselle puolelle, uudella lähetyksellä sama juttu, mutta sitten kolmannella kerralla löytyi, joten vielä ei ollut hyllyä. Rata jatkui taas hyvin, mutta ihan lopussa unohduin putkeen lähetyksen jälkeen, että siinä onkin kiire, jos meinaan ehtiä valssata putken toiselle puolelle. Myöhästyin, Hurja tais taas mennä selän taakse tai jotain, mutta yritin saada sen seuraavan hypyn leikkaamalla, tökkäs ja siitä kolmas kielto. No, toka viimeisenä esteenä olevan puomin kontakti taas hyvä ja maaliin hyvillä mielin! Eli Hurjalla ainakin oli hyvät kisat kontaktien suhteen! :)

Ei kommentteja: