torstai 2. syyskuuta 2010

Viime aikojen agit

Taas on ratojen piirtely ja blogin päivitys jäänyt, mutta ihan sinnillä muistelin kaikki viime viikkojen agitreenit. Kovin tarkkoja piirrokset siis eivät taatusti ole, mutta ainakin itse muistan treenit nyt taas paremmin!

-----
Hurja Activella. Yllättäen radan vaikeimmaksi kohdaksi muodostui (myös muilla koirakoilla) kepeiltä hypyt 5, 6 ja 7. Koira tulikin hirmuisen helposti vitosesta ohi, jos oli ajatukset jo itsellä vähän liian pitkällä, kun piti kuitenkin saada koira hyppäämään oikeaan suuntaan kutoselta seiskalle. Ensin yritin ihan vaan vedättämällä koko ajan oikealla puolella, mutta sehän ei onnistunut alkuunkaan. Sitten persjätöt ennen ja jälkeen vitosen, mutta siinä oli just se ongelma, että kun piti varmistaa vitoshyppy, niin persjättö oli myöhässä ennen kutosta ja koira hyppäsi lopulta sitten kutosenkin ihan vikasuuntaan. Valssi keppien jälkeen ja persjättö ennen kutosta + leikkaukset kutosella ja seiskalla oli ihan ok-ratkaisu, mutta vielä parempi olisi ollut tehdä valssit keppien jälkeen ja vielä vitosen ja kutosen väliin + leikkaukset kutosella ja seikalla, mutta sitä ei enää ehditty testaamaan. Leikkaukset Hurja kuitenkin kesti hirmu hyvin! :) Muuten rata muistaakseni meni hyvin ja tuntui kivalta!


-----
Tassu OKK:lla. Kakkosella testasin pyöritystä, sylivekkiä-jaakotusta ja niisto-persjättöä, joista viimeinen oli ehdottomasti nopeimman tuntuinen. Vitosella Tassu ensin hyppäsi väärin päin, kun ei tullutkaan vastakkaiseen käteen hyvin mukaan. Muuten rata tuntui tosi hyvältä ja putkihässäkkäkin meni oikein. Keppien 12 avokulmaan lähetys joka kerta hyvä!


Sitten Hurja teki illalla vielä saman radan. Halusin harjoitella sylivekki-jaakotusta, vaikka pyörityshän se Hurjan kanssa varmin olis ollut. Outoa kyllä, sain sen lähtemään takaakiertoon kakkosella parikin kertaa, vaikka eihän se oikeastikaan lähde kiertämään mitään estettä niin pienellä liikkeellä.. No, lopulta onnistui. Nelosen jälkeen puolivalssilla vitoselle ja törkkäys kepeille. Välistäveto hyvä ja taas törkkäys kepeille. Loppurata hyvä, vaikka viimeiseen putkeen sitten tökkäsikin.

-----
Hurja Activella viimeistä kertaa ulkokentällä. Eka kierroksella hirmu sujuvaa rataa esteelle 22 asti, jossa tuli ohi mun liikkeen mukana. Jaakotus hypyllä 26 ei myöskään onnistunut, mutta vissiin ohjasinkin sen ihan miten sattui, kun olisi vaatinut pienen sylivekin ennen hyppyä. Tätä kohtaa hiottiin sitten enemmän siten, että olinkin hypyn 25 oikealla puolella ja siitä leikkaus hypyllä 26. Kivalta tuntui näinkin, kunhan vaan uskalsin jarruttaa tarpeeksi ennen leikkausta. Takaaleikkauksen tein heti alusta pitäen myös hypyllä 8, joka onnistui hienosti! Sitten vaihdettiin myös valssi ysin jälkeen leikkaukseksi ja edelleen Hurja kesti sen tosi hyvin! :) Leijeröinti ennen putkea 13 onnistui myös hyvin. Toisella kierroksella olis tehty muuten nolla, mutta silloin Hurja sitten tökkäsi hypyn 8 takaaleikkauksessa. Muut leikkaukset sillä kierroksella silti onnistui!


-----
Tassu OKK:lla. Tässä oli pätkiä piirinmestaruuskisojen radoista. Nyt sitten muurin palikat ei tippuneet, vaikka käänsin kuinka tiukasti Tassua siinä hypyllä kummalta puolelta vaan. Putkesta 9 kääntyi ensin väärään suuntaan ja juoksi putken uudelleen. Okserin rimat myös pysyivät ylhäällä sekä jaakotuksella, lähetyksellä että valssilla. Putkiansakin vältettiin hypyillä 15 ja 16. Hyvät treenit!


Hurja taas teki illalla saman radan. Keppien aloitus tökki pahemman kerran, vaikka kuinka autoin ja suoristin ja lähetin ja vaikka mitä. Kolmosen ja nelosen väli oli myös epävarma. Ja putket tökki pahemman kerran, jopa suora putki 7. Tulin kyllä sitten siihen tulokseen, että kun oli jo tosi hämärää, niin se vaikutti tosi paljon. Koska eihän sen nyt yleensä noin huonosti putkiin uppoa! Eli pimeä putki 9 oli myös vaikea + oikeaan suuntaan kääntyminen putken jälkeen. Loppurata sen sijaan oli superhieno! Tein valssin okserilla, vekkasin ennen pituutta ja leikkasin hypyllä 15. Ja kesti hienosti! :)

-----
Hurja Activella sisähallissa ja meno tuntui tosi kivalta! Paitsi kepeillä oli ongelmaa, kun mun oli pakko törkätä avokulmaan, jolloin jäin väistämättä keppien oikealle puolelle ja oisin tehnyt päällejuoksun keppien jälkeen (jonka on kestänyt aiemmin tosi hyvin!), mutta nyt ainakin kun mentiin ihan seinää kohti, niin jätti pari viimeistä keppiä pujottelematta. Sitä treenattiin sitten namikupilla. Sitten olikin ihan sujuvaa rataa putkelle 22 asti. Tein persjätön hypyn 20 ja muurin välissä, mutta jos se oli vähänkään myöhässä, niin Hurja hyppäsi muurin ihan väärään suuntaan, jolloin putkeen lähetys piti varmistaa loppuun asti ja sitten olinkin ihan myöhässä viemässä puomille. Vekki ennen kahtakytä ja leikkaus muurilla oli paljon parempi ja edelleen Hurja kesti leikkauksen tosi hyvin! :) Sitten taas ihan hyvää rataa loppuun asti. Pakkovalssia ennen putkea pitää tosin selvästi treenata. Toisella kierroksella ei tainnut tulla muita virheitä, paitsi keppien lopetus ja viimeisen hypyn ohijuoksu.


-----
Päästiin vielä korvaamaan yksi poissaolo Activelle heti seuraavana päivänä ja treenattiin uutta rataa samalla ratapohjalla. Edelleen tuntui tosi kivalta ja sujuvalta meno! :) Käännös kolmosen ja nelosen välissä ei tosin tuntunut kovinkaan hyvältä. Kun ei vaan osaa jarruttaa+kääntää! Otin siis vastaan jostain kolmosen ja nelosen välistä ja vielä valssi nelosen jälkeen, jotta sain vietyä helpommin kepeille. Pakkovalssi kepeillä 13 ei onnistunut. Tätä pitää selvästi treenata paljon vauhdista, jotta osaa ohjata sen tarpeeksi maltilla! Sitten putkella 18 elin vielä eilistä rataa, enkä tajunnut lähteä liikkumaan hyppyä 19 kohti, joten siitä kielto. Ja Hurja vissiin eli kanssa eilistä rataa, kun sen oli useamman kerran posottamassa hypyltä 20 suoraan vaan putkea kohti. Hienosti kyllä irtosi sinne! Loppurata taas hyvä. Sitten testattiin vielä kepeille 5 lähetystä poispäinkäännöllä. Siinä taas varmastikin sen seinän läheisyys vaikeutti asiaa, mutta saatiin se lopulta onnistumaan. Tätä pitää treenata myös! Toisella kierroksella taidettiin tehdä nolla keppien 13 alotusta lukuun ottamatta.


-----
Näiden ohjattujen treenien lisäksi ollaan useamman kerran viikossa käyty hiomassa keppejä ja nyt myös putkeenlähetystä ekstrahyvän palkan kanssa. Tosi helppoa ja paljon onnistumisia, että saisi Hurjalle varsinkin sen keppivarmuuden, mikä on ollut sen bravuuri jo pitkään. Kun oon onnistunut pilaamaan kepit kokonaan tänä kesänä.

Ei kommentteja: