lauantai 24. heinäkuuta 2010

Paluu bloggauksen pariin

Tai ainakin yritystä sen suuntaan! :)

Edellisen postauksen viimeisin agirata näyttää olevan kesäkauden ensimmäisistä treeneistä. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon. Tassun kanssa tarkoituksena oli treenata ahkeraan SM-kisojen alla. Me osallistuttiin helatorstaina Julia Kärnän valmennukseenkin, mutta sitten Pietarsaaren kisoissa Tassu oli täysin poissaoleva. Käytös meni ensin helteen piikkiin, mutta paluumatkalla huomasin autossa, että Tassun napatyrä tuntui tosi oudolta. Tyrä olikin menossa kuolioon, joten Tassu joutui leikkauspöydän kautta sairaslomalle. Reppana joutui juoksemaan vajaat kolme rataa siellä Pietarsaaren kisoissa kipeän mahan kanssa, eikä tyhmä kuski tajunnut tutkia koiraa kunnolla. Vajaat kolme rataa sen takia, että tokalla radalla Tassu lähti neljännen esteen jälkeen radalta lipettiin etsimään nenään tulleen tennispallon hajun alkuperää. Nyt ollaan taas palattu kunnolla treenin pariin ja Tassu onkin ollut intoa täynnä :) Ajattelin nostaa sen ainakin syksyksi vielä ykköskoiran asemaan ja keskittyä kisaamaan sen kanssa Hurjaa enemmän. Alkuvuoden tulossaldo onkin ollut aika säälittävä. Molempien terrien tuloslistat on muuten nyt päivitetty ja sinne löytyy linkki tuolta sivusta.

Hurjan kanssa ollaan treenattu ahkeraan ja kisoissakin käyty pariin otteeseen. Ulkotreenit on vaan tuoneet vähän ongelmia. Ensiksi Activen ekoissa ulkotreeneissä Hurja juoksi kontakteja ihan surutta läpi. Seuraavalla kerralla Mikko joutuikin antamaan sille palautteen jopa neljä kertaa, ennen kuin pieni irski uskoi, että ulkonakin kontaktit pitää ottaa kunnolla. Tämän jälkeen ongemia ei ole ollut. :) Kepeillä sen sijaan on tässä kesä-heinäkuun aikana tapahtunut jotain kummallista. Hurja ei osaa aloittaa keppejä enää edes suorasta linjasta, vaan juoksee ohi, tai tokaan tai kolmanteen väliin, tai miten nyt huvittaakin. Kunnon palkka yhdistettynä kunnon kieltoon virheen sattuessa ei ole tuonut ratkaisua tähän kummalliseen ongelmaan, joten kai sitä pitää nyt palata sinne ihan nollaan joksikin aikaa. Tästäkin syystä aion keskittyä nyt kisaamaan Tassun kanssa, kun ihan turha hakea Hurjan kanssa niitä keppivitosia ennen kuin ongelma on ratkaistu kunnolla.

Liitän tähän nyt nämä touko-kesäkuun radat (joista kaikki ei ole kyllä edes piirrettynä) ja sitten näistä parista viimeisimmästä treenistä oheen jopa jotain juttua.

-----
Activen eka ulkotreeni Hurjan kanssa.

-----
Julia Kärnän valmennus Tassun kanssa. Tällöin palattiin muuten nakkipalkkaan kontaktilla, koska keväällä alkoi tulemaan kisoissa turhan paljon kontaktivirheitä. Vaikka treeneissä se vire vähän laskee siinä, kun käy tunkemassa sen nakin sinne suuhun, niin se on kuitenkin kokonaisuutena ollut toimiva tapa jo niin kauan, että parempi pysyä siinä edelleen.

-----
Activen treeni Hurjan kanssa.


-----
Hurja OKK:n treeneissä. Keppien avokulma sujui virheettä sekä törkkäämällä että lähettämällä. Kontaktit toimi ja saksalainen hypyllä 11 hyvä. Okseri on vaikea, tai ts. sitä treenataan aivan liian harvoin! Siitä siis rimat alas. Twisti hypyllä 16 ja leikkaus hypyllä 17 tuntui hyvältä!



-----
Activella Hurjan kanssa.


-----
Ja taas Activella Hurjan kanssa.


-----
Omatoimitreenit Merjan kanssa Haukkiksella viime tiistaina. Tää oli vissiin heinäkuun kisojen pohjalta rakennettu. Juoksin tätä lähinnä Tassun ja Avan kanssa ja Merja aksas Hurjan kanssa. Meillä on koiranvaihtoviikot meneillään.. ;) Avan kanssa on kyllä kiva mennä, kun se on niin huippu! :) Tassulla oli intoa aivan hulluna, mutta ohjaaja oli vähän kuutamolla. Saatiin me sitten lopulta se nollakin kaivettua. Loppukiekan kävin juoksemassa vielä Hurjankin kanssa. Kivat treenit! :)


-----
Viime torstain omatoimitreenit Merjan ja Anskun kanssa. Koiranvaihtoviikot jatkui ja tänään juoksin miniesteet Tassun ja Jepen kanssa ja sitten vielä Avan ja lopuksi kerran Hurjankin kanssa. Tassu oli tosi taitava ja täynnä intoa, vaikka vettä tuli taivaan täydeltä. Jeppe oli hauska, kun ohjautui ihan samalla tyylillä kun Tassu! :) Avan kanssa väännettiin hieman, että reagoidaanko jarruun hypyllä 11 ja singotaanko sen jälkeen putkeen, vai tehdäänkö takahyppy 12..? Ei sitä tarvinnutkaan lähettää niin isolla käsiohjauksella takaahyppyyn, kun nämä omat territ! Hurjalla edelleen jatkui keppivirheet, ärsyttävää! Nyt täytyy siis palata perusteisiin ihan kunnolla, kunhan palataan arkeen.

Ei kommentteja: