torstai 18. helmikuuta 2010

Agia

Tassun treeneissä tiistaina tehtiin tällaiset radat. Tai ainakin sinne päin, koska ratapohja ei meinannut millään enää muistua mieleen. En siis varmaan ole ollut henkisesti ihan kympillä mukana.. No, eka rata 1-13, jossa ei ongelmia. Toisella kierroksella sitten 1*-13*, jossa oli kiva putki-puomi -hässäkkä, saman tyylinen, kun mikä tyrittiin kisoissakin. Nyt halusin testata, että miten käy, jos ohjaan samalla tavalla, kun kisoissa, eli että en ota yhtään käsiin, vaan käskytän vaan puomille. Kun yleensähän Tassu menee näissä tilanteissa hyvin helposti oikealle esteelle. No, nyt ei mennyt, ei ekalla, ei tokalla eikä varmaan kolmannellakaan yrityksellä. Vissiin korvat oli kotona. Sitten otin kunnolla haltuun, jolloin puomi löytyikin heti ilman ongelmia.

-----

Sitten Hurjan tiistain treeni ja teemana irtoamista. Jes! :) Ensin tehtiin oikeanpuoleista harjoitusta 1-5, jossa piti saada koira kolmosen kautta putkeen siten, että itse jäi putken etupuolelle ohjaamaan. Ensin Hurja tuli pari kertaa kolmoshypyn ohi putken puolelta, mutta sitten alkoi onnistumaan! Vekki ykkösen ja kakkosen väliin auttoi ja kunnon käskytys. Käytin nyt sitä eteen-käskyä ja se tuntuu kyllä auttavan näissä lyhyissä irtoamisissa. Sitten samoilla esteillä A-C, jossa itse piti jäädä lähelle A-hyppyä putken takapuolelle. Onnistui useamman kerran! :) 

Vasemmanpuoleisessa treenissä piti saada koira kääntymään/irtoamaan putkeen siten, että itse pysyi koko ajan hyppyjen ja keppien välissä. Tää oli aivan huippua, kun Hurja vaan sinkoili putkeen ilman epäröintiä! Kerran ainoastaan varmaan kymmenestä lähetyksestä jäi kyselemään. Aluksi siis tehtiin vaan esteitä 1-4 ja samaa peilikuvana. Sitten vaikeutettiin, että putkesta piti vielä uudelleen mennä kepit. Avokulma oli helppo, kunhan vaan ehti ohjaamaan nenästä ykkös- ja kakkoskeppien väliin. Umpikulma sen sijaan oli vaikea, kun olisin halunnut sen onnistuvan vähän kauempaa vaan kepeille käskyttäen. Hurja teki siinä aina tosi ison kaarteen ekaan keppiväliin, eikä näyttänyt yhtään tajuavan koko juttua. Lopetin siihen, että kerran avustin sen kepeille nenästä viemällä. Näitä pitää treenata itsenäisesti!


-----

Keskiviikkona sitten taas Activella alla olevaa rataa. Eka virhe tuli jo heti kolmosella, kun Hurja ei tullut pakkovalssiin mukaan, vaan hyppäsi esteen väärään suuntaan. Uusinnalla hyvä! Seuraava ongelmakohta oli seiskahyppy, josta juoksi ohi vasemmalta puolelta. Sitten tuli seuraava virhe keinulla, josta juoksi ohi. Itse keinu oli kyllä hyvä, sitten kun sain Hurjan sinne. Loppu esteeltä 22 meni ihan höpöksi, kun unohdin valssata esteiden 22-23 väliin ja taistellen mentiin maaliin vaan jollain konstilla.

Pätkissä hiottiin väliä 4-10, että saatiin pussin jälkeinen elämä sujuvaksi. Kunnon käskytys ja ripeämpi lähtö putken jälkeen auttoi. Sitten hiotiin vielä esteitä 11-17, jotta saatiin lähestyminen keinulle sujuvaksi. Testattiin myös muurilla backlappia, kun aluksi ohjasin sen pakkovalssilla. Molemmat toimi! Sen sijaan ohjaaminen putken jälkeen hypyn 16 oikealta puolelta ei ollut hyvä, persjättö ennen keinua toimi paremmin. Mutta stopit keinulla oli kaikki hurjan hyviä! :)

Lopuksi vielä koko rata, joka sujui älyttömän hyvin pöydälle asti. Siitä lipesi alas ja jouduin hyppäyttämään Hurja siihen uudelleen. Loppu sujui tällä kertaa suunnitelmien mukaan, mutta hiottiin kerran vielä käännös esteeltä 22 paremmaksi. Kivat treenit! :)

Ei kommentteja: