maanantai 1. helmikuuta 2010

Agilityt viime viikolla

Tiistaina Tassun treeneissä oli virhe ja ulos -treeniä. Olipas kivaa taas! :) Hiki kyllä tuli ja Tassunkin kunto oli kovilla, kun neljä koirakkoa kiersi samaa rataa uudestaan ja uudestaan, tai kiersi siis aina siihen asti, kunnes kosahti. Tassu oli kyllä tosi kivalla päällä, kun vauhtia ja intoa oli pitkästä aikaa kunnolla! Testailtiin miljoonaa erilaista ohjaustapaa jokaisessa mahdollisessa kohdassa, mutta lopussa Jonnakin totesi, että eka nolla oli paras. Eli se oli se meidän normaalin tyylin rata ja tuntui kyllä itsestäkin luonnollisimmalta. Tassulla perusohjaus on kyllä se, mikä kannattaa. Kikkailut jätetään ihan muille.. :)

-----
Hurjan treeneissä oli sattumalta vähän samaa ideaa, kun radalla 1-5 oli tarkoituksena kokeilla taas miljoonaa eri tyyliä pyörittää koira hypyillä 3 ja 4. Huomas vaan taas, ettei pienen irlantilaisen pää oikein kestä näitä lukuisia toistoja samoilla hypyillä, kun ympärillä on vielä toisia koiria suorittamassa omia pikku treenejään. 

Keinua treenattiin vähän sivummalla ja testailin rintamasuunnan kääntämistä koiraan päin ennen keinulle lähettämistä. Jaa-a, ei tästä yksittäisen keinun hiomisesta kyllä saanut yhtään mitään hajua siitä, että toimisiko radalla. Itsenäisesti kokeiltiin myös esteillä 6-9 eri tapoja ohjata tää kuvio. Ei mennyt ihan putkeen, kun itse olin jo aika kotiinlähtötunnelmissa, mutta sitten lopuksi rykäistiin se backlapilla ja Hurjapa irtosikin putkeen. Huisia. :)

-----
Keskiviikkona Activella tehtiin taas pitkää rataa. Hurja meni ihan kivasti kasihypylle asti, mutta kun eka virhe tuli, niin homma levisi ihan täysin, eikä se enää mennyt mihinkään. Räkytti vaan kädessä kiinni ja juoksi esteiden ohi. Mainittakoon kuitenkin, että koko treenin ajan Aan ja puomin kontaktit oli hyvät ja kepit samaten vaikeasta lähestymisestä huolimatta.

Eka kierroksen jälkeen hiottiin alkua, mm. perusleikkausta neloshypyllä. On se sitten vaikeeta! Tää leikkaamisongelma on kyllä varmaan henkistä laatua, kun ei se oikeasti edes ole vaikeaa. Nyt mä vannon, että ens kesänä, kun esteille taas pääsee vaikka joka päivä, niin me hiotaan tähän hommaan joku tolkku. Toinen pätkä, jota hiottiin oli esteet 10-14. Tai lähinnä persjättöjä ennen ja jälkeen hypyn 13. Nää vois toimia aika hyvin Hurjan kanssa, jos niitä vaan tekisi enemmän.

Lopuksi tehtiin taas koko rata ja tällä kertaa renkaan paikalla oli Hurjan vuorolla keinu. Nyt ei ollut lentokeinusta puhettakaan, mutta vuorostaan himmailtiin. Taitaa KAS:n kisat vielä jäädä väliin, jos ei ihmeitä tapahdu.

Ei kommentteja: