keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Cairnien agipäivä

Cairneille järjestettiin viime sunnuntaina agilitypäivä Hyvinkäällä ja paikalla oli Seppo Savikko kouluttamassa meitä. Tassu oli viimeisessä ryhmässä, jossa tehtiin alla oleva rata ensin omalla tyylillä kokonaisuudessaan ja sitten hiottiin joitakin pätkiä. Tassu kulki koko ajan tosi kivasti, ja vauhtia ja motivaatiota riitti! Mä sain taas tosi paljon motivaatiota Tassun kanssa treenaamiseen, joten eläkkeellejääntiuhka poistui taas joksikin aikaa.. :)


Eka kierroksella tehtiin nolla, mutta hypyn 15 kieppellä mä en itse ollut ihan kartalla, joten lopulta tehtiin tahaton sylkkäri. Ja keinulta Tassu hyppäsi vähän turhan korkealta jokaisella suorituksella. Tosin kyseinen keinu oli jotenkin outo ja kuulemma aiheuttaa virheitä aika usein sellaisillakin koirilla, jotka eivät yleensä keinuvirheitä tee.

Kontakteilla oli pientä epävarmuutta, eikä oikein kestänyt hytkyjä. Mutta Tassun kanssahan se ei ole mikään ongelma, kun kisoissakaan ei pysähdellä kontakteille. Kepeille vein valssaamalla hypyllä 15, mutta ajoitus oli tosi huono, eikä kaarros siis ollut pienin mahdollinen. Tässä kohdassa harjoiteltiinkin ihan uutta juttua, eli koira piti lähettää hypylle ja sitten, kun se lähti ponnistamaan, niin oma liike pysähtyi hetkeksi kokonaan. Tämä sai koiran kääntymään esteen jälkeen ohjaajaa kohti ja sillä hetkellä, kun se lähti kääntymään, niin lähetettiinkin kepeille. Tää toimi aika hyvin, mutta itseltä vaati kunnolla keskittymistä, ettei vahingossa ottanut koiraa käsiin ennen hyppyä ja  tehnyt pientä vekkiä. Tosin, voi olla, että Tassun tapauksessa A-esteen ja hypyn välissä vauhti hidastui sen verran, että käännöksessä saatava hyöty kumoutui. Ja vielä, kun tällä tyylillä piti leikata kepeillä, niin siinäkin helposti menetetään aikaa hitaalla koiralla. Eli kiva saada laajennettua ohjaustyökalupakkia, mutta tästä tuskin tulee meidän tapauksessa hittiä. :)  

Keppien jälkeen valssasin, ja seiska- ja kasihyppyjen välissä pystyin helposti jättämään Tassun suorittamaan ulkokulmaa lähes yksin ja tekemään samalla toisen valssin jo pituutta kohden. Ohjasin pituuden ja renkaan siis puomin puolelta. Tästä saatiin kehuja ja totta onkin, että Tassu osaa näissä tilanteissa takaa-käskyn hyvin. :) Muurin jälkeen tein eka kierroksella persjätön, mikä toimi hyvin. Sitten olin sisäkurvissa ja valssasin hypyn 14 eteen. Tai mun piti valssata, mutta vahingossa olinkin jo liian lähellä hyppyä 15, jolloin vippasin Tassun hypyn yli sylkkärillä.

Muurin jälkeistä elämää testattiin vielä parilla tavalla. Ensin ihan perus-valssi muurin jälkeen, mikä toimi hyvin. Sitten kaikkien piti testata ekstreme-tyyliä, eli lähteä vedättämään heti putken jälkeen reilusti ja juosta ulkokurvia hypylle 15 asti. Tassulla tää tuntui ihan kivalta, mutta sitten olin vahingossa liikaa edellä hypyn 15 luona ja jouduin vähän odottamaan Tassua. Se ei tuntunut kivalta. Mun olis pitänyt alkaa itse hidastamaan tahtia jo hypyn 14 luona, että oltais menty sitten yhtä matkaa sinne hypylle 15. Sainkin uutta pohdittavaa tästä oman liikkumisen rytmityksestä. Siitä ei ole varsinaisesti ollutkaan puhetta yhdenkään kouluttajan kanssa, mutta heti tiesin, että mistä on kyse, kun Seppo siitä sanoi.. :)

Päivä oli tosi kiva ja meni vauhdilla, vaikka olinkin paikalla heti aamulla ja ennen omaa vuoroa oli paljon luppoaikaa. Oli ihana nähdä paljon muitakin agicairneja! Se kun on harvinaista herkkua ainakin täällä Oulun suunnalla.

1 kommentti:

Piritta kirjoitti...

Kuulosti kivalta, ja helposti voin kuvitella tuon rytmitysjutun sopivan sulle, kun osaat liikkua niin hyvin. Meikäläiselle sen hyödyntäminen kuulostaa heprealta...