maanantai 29. maaliskuuta 2010

Julia Kärnän valmennus

Osallistuttiin viikko sitten Tassun kanssa Julia Kärnän agivalmennukseen. Teemana oli ylipitkät radat ja huolellinen tutustuminen rataan. Mulle itsellenihän ylipitkistä radoista on nyt tullut kokemusta Activen kautta, mutta Tassun kanssa niitä ei olla tehty kovinkaan usein. Tykkäsin kyllä viikonlopusta ja paljon tuli taas ajattelemisen aihetta! :)

Lauantaina tehtiin eka kierroksella kisamainen suoritus ja sitten toisella kierroksella hiottiin ohjausta. Kakkosella tehty niisto oli Tassulle uusi juttu, mutta toimi ihan hyvin! Ysillä treenattiin sokkokäännöstä eli persjättöä heti takaakiertoon lähetyksen jälkeen. Keppien jälkeen tuli ekalla kierroksella hylky, kun Tassu hyppäskin ton hypyn 19 ennen putkea. Valssasin siis keppien päähän toistoillakaan ei ollut hyvä niin. Joten loppujen lopuksi paras oli vaan vedättää väärän putken pään ohi. Muurilla 24 tehtiin poispäinkäännös. Tassu oli tosi hyvässä vireessä ja sainkin ohjeeksi kannustaa sitä vielä enemmän koko radan läpi niin paljon, kun vaan oma happi riittää.. :)


Sunnuntaina treenien marssijärjestys oli sama, ensin kisamainen kierros ja sitten pätkien treenausta. Nyt Tassu lähti aika nihkeästi liikkeelle ja olin vähän liian edellä koko ajan, joten hylky taas jo heti kutosputkelta, kun käväs Aalla. Tokakierroksella muistin taas kannustaa enemmän ja nyt sujui paremmin. Ensin käänsin ysiltä lyhintä reittiä Aalle, mutta siinä aikaa lopulta meni varmasti enemmän, kun Tassulla oli huonosti vauhtia Aan ylösmeno-osuudella. Toista kautta oli parempi! Sitten valssi ennen pussia, ulkokurvia kepeille ja valssi taas keppien jälkeen. Sitten vielä valssi renkaan jälkeen ja sen kohtaa/suuntaa hiottiin hetki. Hypyllä 18 sokkari ja sitten 21-22 oli haastavin kohta koko radalla. Putken jälkeen oli pakko tehdä sylkkäri tai poispäinkääntö ja päädyin jälkimmäiseen. Ensin hain Tassun ihan putkensuulta, mutta sillä tavalla ei ainakaan tullut yhtään mun mukaan. Vasta, kun osasin olla kauempana, niin tuli tosi hyvin! Sitten leikkaus hypyllä 23 ja loppu olikin aika peruskauraa. Putkiin lähetyksistä sain noottia, kun en päästä Tassua irtoamaan tarpeeksi ajoissa! Ja taas tuli myös puhetta siitä liikkeen rytmityksestä.. ;)

Ei kommentteja: