torstai 11. maaliskuuta 2010

Viime viikkojen agit

Nyt ei olekaan tullut päivitettyä blogia vähään aikaan. Hurja tuurasi Tassun treeneissä pari viikkoa sitten ja silloin tehtiin alla oleva rata. Jäi vähän huono fiilis, kun tehtiin aika tyhmiä virheitä, lähinnä oman sähläilyn takia. Hyvää oli se, että kepit ja kontaktit toimi ja Hurja irtosi kymppiputkeen hyvin, että pystyin itse oikaisemaan renkaan läheltä hypylle 11.














-----
Tässä Tassun treeni viime viikolta. Sillä oli tosi hyvin vauhtia ja oli muutenkin tosi mukavaa! :) Hankala kohta oli, kun lähetin Tassun putkeen 13 siten, että jäin itse puomin vasemmalle puolelle. Vekitys ennen hyppyä 12 ja sitten ajoitus piti olla aika nappiin, että milloin ja mihin suuntaan lähetti koiran. Jos lähetti liian myöhään, se oli yllättäen renkaalla ja jopa A-esteellä! Jos liian aikaisin, niin se oli puomilla. Mutta lopulta onnistui! :)













-----
Hurjan treeneissä hallin katto meinasi tulla niskaan, niin eka kierros oli nopea ja kisamainen. Ja Hurja pelitti aivan loistavasti! :) Kolmosputkelta nokasta kiinni, leikkaus nelosella ja vielä poispäinkääntö kutosella ilman mitään tökkimistä! Maaliin asti mentiin muistaakseni nollalla. :) Keinukin huippu! Radan jälkeen hiottiin vielä käännöstä muurilla ja hypyllä 17.

Sitten otettiin vielä toka kierros ja jotain outoa tapahtui.. Meinasi karata lähdössä, tökki leikkauksessa, aloitti kymppikepit tyyliin kolmosvälistä useamman kerran, kääntyi huonosti hypyllä 15, tökkäs hypyllä 17 jne.. Uusinnalla käytännössä yhtä huono. Hohhoijaa. Otin vielä loppusuoran, että pääsin palkkaamaan hyvällä mielellä ja yritin ajatella vaan ekaa kierrosta ja hienoja keinuja! ;)

-----
Tämä Activen treenikerta oli aivan huippu! Hurja suoritti rataa täysin epäröimättä ja tuntui muutenkin paljon vauhdikkaammalta kuin yleensä. Toki sitten tuli joitain laajoja kaarteita ja vääriä esteitä välissä, kun en osannutkaan varautua, miten irtoavaisella tuulella Hurja oli. Tällanen kun se oliskin aina! Eka kierroksella mentiin virheittä hypylle 9 asti ja sitten se suoritti ton hypyn 3/18 ennen kymppiä. Sitten mentiin taas virheittä hypylle 19 asti, jossa yritin poispäinkääntöä, mutta en ottanut tarpeeksi käsiin ja Hurja hyppäs sen väärään suuntaan. Sitten vielä hypyn 22 jälkeen Hurja kävi ylimääräisellä hypyllä ennen muuria.

Sitten hiottiin ensin alkua, jossa piti aloittaa ohjaaminen suoraan jo vitoshypyn luota. Tää tuntui kivalta! Vitonen pyöräytettiin vielä pituuden puolelta. Sitten hiottiin keppien jälkeisiä hyppyjä, jossa en jostain syystä osannut/uskaltanut kääntää tarpeeksi aikaisin, jolloin putkeen menokin oli hankalaa. Kolmas pätkä oli putkesta puomille, eli lähetin puomille kauempaa kuin eka kierroksella ja samalla oikaisin hypyn 22 takaa. Hyvin sujui! Sitten vielä puomilta putkeen 21, jossa hiottiin lähinnä poispäinkääntöä. Nyt se sujuikin tosi hyvin! Sitten vielä loppusuora siten, että ohjasin muurin vasemmalta puolelta ja sitten leikkasin ennen viimeistä hyppyä.

Lopuksi vielä koko rata ja nyt sujui huipusti muistaakseni kaikki muu, paitsi meni putkeen puomin sijasta. Samoin kepeillä tuli virhe jossain välissä, mutta se oli niin satunnainen virhe, ettei sitä lasketa.. ;)















-----
Tällä viikolla Tassun treeneissä oli putkipajatsoa. Tai siltä se ainakin tuntui, kun piti ohjata itselle epätyypillisellä tavalla. Eli en tehnyt valssia kutoshypyn jälkeen, vaan vein vastakkaisella kädellä putkeen. Tai yritin viedä! Esteiden välinen matka oli tosi pitkä ja kun kattoi koiraa ja piti sen hallussa, niin ei pystynyt katsomaan, mitä putken suuta kohti oltiin menossa. Kun vilkaisin putkia, niin Tassu singahti ekaan putkensuuhun tai hyppäsi vielä ton hypyn 12 siinä välissä. Kun mun pitikin kerran viedä tarkoituksella siihen kaukaisimpaan putkensuuhun, niin pysyi hyppysissä paremmin. Eli vissiin luovutin joka kerta liian aikaisin. Sama juttu hypyn 12 jälkeen.

Sitten sain tehdä ne perinteiset valssit ja nyt ei ollutkaan enää mitään ongelmaa! :) Sinne se vilahti oikeisiin putkiin sekä hypyn 6 että hypyn 12 jälkeen. Tein muuten poispäinkäännöt hypyllä 16 joka kierroksella ja sujui hyvin. Näitä ei siis olla trenattukaan pitkään aikaan..













-----
Sitten vielä eilinen Activen treeni. Nyt ei tehtykään koko rataa putkeen, vaan kolmessa pätkässä. Ensin 1-12, jossa vaikein kohta oli kepeille lähetys. Valssi kutosella ja lähetys avokulmaan siten, että ohjasin hypyn 7 oikealta puolelta. Ei onnistunut, kun en lähettänyt tarpeeksi kaukaa ja sitten oma liike vei Hurjan kolmosväliin. Kun lähetin kauempaa, niin onnistui. Keinun onnistuin taas ryssimään, kun otin liikaa käsiin ja Hurja tuli siitä ohi. Uusinnalla jaakotus kutosella, jolloin lähetin kepeille hypyn 7 vasemmalta puolelta. Tää toimi paremmin, vaikka ensin tuli tässäkin versiossa virhe.

Sitten esteet 13-21 ja tää pätkä sujui hyvin! Hypystä 17 tuli ohi, kun vedätin liikaa, mutta se oli ihan oma moka. Loppupätkää hiottiin taas enemmän, siis esteitä 21-31. Tässä ongelmia aiheutti odotetusti hyppy 29, kun piti leikata. Ensin mentiin hyvin ihan juopon tuurilla, mutta sitten kun aloin kiinnittämään huomiota siihen kohtaan enemmän, niin johan alkoi tökkiminen. Tää on kyllä nykyään niin täysin henkinen ongelma! Persjätöillä ennen ja jälkeen pussin toimi kivasti.

Kepit on nyt taas huonommat kuin aikoihin. Imu ei meinaa riittää näihin lähetyksiin ja leikkauksiin, joten pitäisi päästä taas tekemään suoria vauhtikeppejä hyvällä palkalla. Keinun kanssa mietin sitä, että kun Hurja on nyt tehnyt hyviä kakskakkosia, niin uskaltaisikohan sitä alkaa taas lähettelemään sinne vähän rennommin. Joku sanallinen selvä ero puomiin keinulla saisi silti olla, mutta ei mitään sen suurempaa ohjauseroa..

Ei kommentteja: